Een knappe juf

Het zal wel aan mij liggen als ik bijgaand artikeltje van de Taalunie krijg toegestuurd dan vraag ik me af wat die organisatie daarmee wil zeggen. Dat het niet slecht is voor het Nederlands dat kleuters ook Engels met de paplepel krijgen ingegoten? Op basis waarvan wordt dat gezegd? Op basis van wat juf Jacqueline Meerding zegt? En dat zegt ze na een half jaar ervaring. Ik vind het knap van de juf.
Hoe je het wendt of keert: tweetalig Engels/Nederlands onderwijs is een nederlaag voor het Nederlands, een marginalisering van de eigen taal. Heel krampachtig komen voorstanders altijd weer met de nog steeds onbewezen voordelen van tweetalig onderwijs aan dragen. Op de vraag welk probleem je met tweetalig onderwijs oplost gaat geen voorstander ooit in. Het zou natuurlijk ook een 1 aprilgrap kunnen zijn….

‘Nederlandse taalontwikkeling kleuters net zo goed in tweetalig onderwijs’

01/04/2015

Dit schooljaar mochten twaalf basisscholen experimenteren met volledig tweetalig onderwijs. De Haagsche Schoolvereeniging zegt tevreden te zijn over de eerste resultaten van deze proef. Sinds een half jaar krijgen de kleuters les in het Nederlands en Engels. Volgens de leerkrachten pikken de kinderen de Engelse taal snel op en gaat dit niet ten koste van hun Nederlands. Dit meldt Omroep West.

Lees meer op Nationale Onderwijsgids

1 thought on “Een knappe juf

  1. Ik snap ook die drastische maatregelen niet? Dat je die nu stelt in landen waar het Engels niet doorgedrongen is in de porieën van de samenleving is te begrijpen. Maar in Nederland? Ons land is doordrengt met Engels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.